FAQ

Staat je vraag niet op deze pagina? Neem dan gerust contact met ons op.

Iedereen heeft 35 m2 grondoppervlak. Tussen de woningen zit minimaal 3 meter afstand voor externe brandveiligheid.

Op dit moment zijn alle kavels vergeven. Er staan momenteel 5 van de 10 huisjes op het terrein; in 2022 worden de overige huisjes geplaatst.

De gemeente Dordrecht werkt met een wachtlijst en belt zodra er een plek vrijkomt. Indien er meerdere geïnteresseerden zijn voor één plek, wordt er geloot. Aanmelden kan via tinyhouses@dordrecht.nl.

De gemeente Dordrecht vraagt per maand 250,- euro voor de grond. Voor het huisje is is afhankelijk van je wensen en materialen. Voor een kant-en-klare woning moet je al snel richting 60.000,- euro denken. Bij onze kavels zijn daar nog veel extra kosten bij gekomen, zoals de aansluitingen van water en elektra, de omgevingsvergunning, transport en notariskosten. Als je die kosten meerekent kom je al snel op 70.000 tot 80.000,- euro uit.

Onze huisjes moesten voldoen aan het Bouwbesluit: vooral de isolatie, fundering, ventilatie, daglicht en brandveiligheid moesten aantoonbaar in orde zijn. Mocht dat niet het geval zijn, dan kon er nog een beroep worden gedaan op het gelijkwaardigheidsbeginsel.

Wel zijn de zogeheten BENG-criteria voor onze woningen komen te vervallen. Dit zijn extra eisen die worden gesteld aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Onze woningen zijn aangesloten op water, elektra, riolering en internet. Gas- en houtstook is op onze locatie niet toegestaan.

Tiny houses worden meestal gebouwd op een trailer of een dieplader. Een trailer is makkelijker te vervoeren, maar heeft zo zijn beperkingen: je mag niet breder bouwen dan 2,55 m en niet zwaarder dan 3500 kg. Een dieplader gaat tot 3,50 m breed en kan een stuk zwaarder.