FAQ

Staat je vraag niet op deze pagina? Neem dan gerust contact met ons op.

Iedereen heeft 35 m2 grondoppervlak. Tussen de woningen zit minimaal 3 meter afstand voor externe brandveiligheid.

Op dit moment zijn alle kavels helaas vergeven. Er wordt nog 1 huisje geplaatst op het terrein. Mocht dat onverhoopt niet doorgaan, dan zal de gemeente waarschijnlijk weer een loting organiseren, waar je je dan voor kunt inschrijven. Houd onze website en Facebook-pagina in de gaten voor als dat gebeurt.

De gemeente Dordrecht vraagt per maand 250,- euro voor de grond. De kosten voor het huisje zijn afhankelijk van je wensen en materialen, maar net als bij de reguliere huizenmarkt zijn ook de kosten voor tiny houses enorm gestegen. Voor een kant-en-klaar huisje moet je al snel richting 100.000,- euro denken. Bij onze kavels zijn daar nog veel extra kosten bij gekomen, zoals de aansluitingen van water en elektra, de omgevingsvergunning, transport en notariskosten. Als je die kosten meerekent, kom je al snel op 120.000,- euro uit. Enkele huisjes op ons terrein zijn zelf gebouwd en hebben ongeveer 80.000,- euro gekost.

Onze huisjes moesten voldoen aan het Bouwbesluit: vooral de isolatie, fundering, ventilatie, daglicht en brandveiligheid moesten aantoonbaar in orde zijn. Mocht dat niet het geval zijn, dan kon er nog een beroep worden gedaan op het gelijkwaardigheidsbeginsel.

Wel zijn de zogeheten BENG-criteria voor onze woningen komen te vervallen. Dit zijn extra eisen die worden gesteld aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Onze woningen zijn aangesloten op water, elektra, riolering en internet. Gas- en houtstook is op onze locatie niet toegestaan.

Tiny houses worden meestal gebouwd op een trailer of een dieplader. Een trailer is makkelijker te vervoeren, maar heeft zo zijn beperkingen: je mag niet breder bouwen dan 2,55 m en niet zwaarder dan 3500 kg. Een dieplader gaat tot 3,50 m breed en kan een stuk zwaarder.

Dit is een tijdelijk project voor 10 jaar; we mogen blijven staan tot januari 2031. Daarna is het aan de gemeente om te bepalen wat er met het terrein gaat gebeuren.