Serieuze geïnteresseerden

Het is voor zowel de gemeente als de vereniging lastig geweest om de kavels vol te krijgen, maar na een goede presentatie in november zijn er dan toch drie geïnteresseerden bijgekomen. Dide en Merijn, Reggie en Conny met haar twee kinderen gaan kijken of ze het voor elkaar kunnen krijgen om een tiny house te bouwen.

Een tiny house bouwen is veel moeilijker dan het lijkt. Het vinden van een locatie is de grootste uitdaging, maar daar heeft de gemeente Dordrecht ons goed bij geholpen. Een andere grote uitdaging zijn de financiën: voor tiny houses is het heel lastig om een hypotheek te krijgen, aangezien het huisje niet vastzit aan de grond en de grond in de meeste gevallen wordt gehuurd. Je moet dus eigen geld meenemen.

Daarnaast moet het huisje aan allerlei wetten en regelgeving voldoen. Denk bijvoorbeeld aan goede isolatie, brandveiligheid, genoeg ventilatie en daglicht. Veel hiervan spreekt voor zich (wie wil er nu in een onveilig huis wonen?), maar het moet ook wel aangetoond kunnen worden bij de omgevingsdienst. Gelukkig kunnen de huidige bewoners van Tiny Houses Crabbehof de nieuwe geïnteresseerden daar goed bij helpen.

Dide en Merijn willen hun huisje laten bouwen door Liberté en gaan binnenkort beginnen met ontwerpen. Conny overweegt om twee kleine huisjes te bouwen, één voor haarzelf en één voor de kinderen. Hopelijk staan er dan komende zomer tien huisjes op het veldje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *